10+1 pași de parcurs când îți organizezi nunta

Posted on

Planificarea unei nunți nu e lucru ușor. E ca un job cu normă întreagă. 🙂 O să ți se pară că să spui ”DA!” a fost partea ușoară când o să vezi câtă treabă te așteaptă. Dar o să o faci cu drag și o să merite fiecare efort când nunta pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna devine realitate.

Pentru asta trebuie puțină organizare ca lucrurile să fie sub control. Iar pentru asta îți venim în ajutor cu un mic checklist de care să ții cont atunci când te apuci de treabă.

  • Stabilirea bugetului

Înainte de orice trebuie să te gândești la un buget orientativ pentru că de acesta depinde toată nuntă. Odată ce știi suma în care trebuie să te încadrezi lucrurile vor deveni mai clare și pentru tine. Pune în calcul mai întâi lucrurile care sunt indispensabile pentru tine și pentru invitații tăi, bate-le în cuie pe acelea și apoi poți să te joci mai departe cu bugetul, să mai tai dintr-o parte să mai pui în alta în funcție de cât de importante sunt pentru tine anumite detalii. Și foarte important, nu uita să lași o mică rezervă pentru diverse și neprevăzute, s-ar putea să te scoată din bucluc.

  • Găsirea locației ideale și a tematicii

Să găsești o locație care să fie pe gustul tău, să fie liberă în perioada pe care ți-o dorești și să se încadreze în buget nu-i lucru ușor. În plus, locul în care o să îți organizezi nunta este un factor important și în alegerea tematicii, dacă optezi pentru asta, și bineînțeles alegerea decorului. Iar ca să fie totul perfect în ziua nunții și ca tu să poți să te bucuri de ea fără griji, e cel mai bine să pui la punct și majoritatea aspectelor ce țin de serviciile pe care locația le are la dispoziție.

Pe platforma Fiestador.ro găsești săli de evenimente din care poți să o alegi pe cea care se potrivește evenimentului tău.

Intră să vezi ofertele partenerilor noștri 🙂

  • Alegerea și trimiterea invitațiilor

Crede-ne când îți spunem că primul lucru pe care vrei să îl faci după ce ai stabilit locul și data este să trimiț invitațiile. De cele mai multe ori e o muncă destul de anevoioasă și fiind vorba de mulți oameni trebuie să acorzi atenție acestui aspect, fără să stresezi invitații tăi sau să te stresezi tu. Organizarea nunții tale nu ar trebui să îți aducă decât satisfacție și să crească entuziasmul până la mult așteptatul eveniment. Așa că dacă trimiți invitațiile din timp, poți stabili un deadline confortabil și pentru tine și pentru ei până la care să îți răspundă.

  • Alegerea verighetelor

De multe ori partea asta poate să se dovedească mai time-consuming decât te aștepți. Până găsiți bijutierul, până vă puneți de acord pe model, până le lucrează, apoi retușează, nu se întâmplă peste noapte. Și odată făcute, e un punct bifat pe listă care știi că nu se mai schimbă. Și e de asemenea un moment în care simți că lucrurile sunt reale. Chiar se întâmplă! Te căsătorești! 😀

  • Alegerea outfit-urilor

La nunta ta, tu și partenerul sunteți centrul atenției așa că e normal să acorzi toată atenția din lume alegerii outfit-ului vostru. Și știi ca nu doar la rochia ta trebuie să te gândești pentru că și soțul tău va avea nevoie de părerea ta atunci când își alege costumul. Doar știi cum sunt bărbații când vine vorba de shopping. 🙂

Și dacă prietenele tale o să îți fie domnișoare de onoare așa cum vi-ați promis una celeilalte încă de când erați mici, nu uita să te gândești și la rochiile lor.

P.S. Ar fi bine să îți rezolvi tot în perioada asta toate aspectele referitoare la ținută: programare la machiaj, hair-stylist etc.

  • Photo video

Dacă vrei să îți mai iei o grijă de pe cap, e bine să cauți din timp fotograful pentru nunta ta. Nu o să vrei să îl alegi pe grabă pentru că pozele și video-urile sunt amintirile cele mai bogate în detalii care o să îți rămână în timp. Și trebuie să te asiguri că fotograful tău a înțeles ce îți dorești și că sunteți ”pe același film”. Așa că ia-ți tot timpul din lume și pentru partea asta. Asigură-te că îți pui nunta în imaginile pe care ți le dorești și că fiecare poză o să facă să retrăiești bucuria din ziua nunții.

  • Planificarea lunii de miere

Sigur, planificarea nunții a fost o muncă făcută din dragoste, dar chiar și așa, e tot muncă. Așa că meritați amândoi o vacanță de vis. Faceți rezervările din timp pentru că, pe lângă faptul că e entuziasmant să alegi din atâtea locații superbe în care parcă deja vă vedeți relaxându-vă pe plajă la soare, e și o deconectare de la organizarea detaliilor nunții. Și credeți-ne, o să vă mulțumiți că ați făcut asta din timp când după nuntă tot ce trebuie să faceți este să vă schimbați și să vă urcați în mașină, avion sau trăsură și să fugiți în lume.

  • Alte servicii

Acum e momentul să te ocupi și de micile surprize pe care o să le pregătești invitaților tăi pe parcursul evenimentului. În funcție de tematică, alege atmosfera pe care vrei să o creezi. Poți să ai muzică live, Dj, poate un moment de stand up, poate un moment de improvizație sau dans.

P.S. Nu uita de cei mici. Pentru ei nunțile de adulți pot fi plictisitoare. Dar să nu îți faci probleme în legătură cu asta, poți să inviți un animator care să se ocupe de ei, să îi țină ocupați și să îi înveselească.

  • Organizarea sălii

Nu este neapărat o plăcere dar trebuie rezolvată. Cine cu cine stă la masă, cine cu cine nu trebuie să stea la masă, știi că mătușa nu se înțelege cu bunicul și că verișorii care nu s-au văzut de mult, dar au venit toți în țară cu ocazia nunții tale, au foarte multe de povestit și ar vrea să stea împreună etc. Așa că sunt o grămadă de detalii de felul acesta de care trebuie să ții cont. E ca un puzzle. Tot aici trebuie să te gândești cum aranjezi mesele, cât loc vrei pentru dans și de asemenea să alegi mărturiile, sau micile atenții care să le amintească de voi, pe care le oferi invitaților.

  • Petrecerea burlacilor/burlăcițelor

Știi ce ai de făcut. Lasă-ți prietenii/prietenele să-ți facă un ultim tur prin burlăcie! Doar să ai grijă la faptul că e o perioadă încărcată și ai nevoie de o planificare atenta, pentru că mahmureala de a doua zi să nu îți încurce planurile.

   +1. Retușul final

În final, nu uita să treci încă o dată prin tot programul. Aici stabilești ultimele detalii, la ce oră ajunge mașina, unde doarme mătușa, cine te duce la make-up, cine ia buchetul, la ce oră te vezi cu domnișoarele de onoare și partenerii lor, la ce oră vine fotograful etc.

Fiecare detaliu e important în reușita nunții tale, dar cel mai important e să te simți tu bine. Și ca să te asiguri de asta ai grijă să îți faci bine temele. Puțină organizare și muncă făcută cu dragoste și din timp o să îți dea liniștea de care ai nevoie ca să te bucuri de nunta voastră.

Și ca să îți fie și mai ușor cu toate pregătirile, suntem și noi aici să dăm o mână de ajutor.

Pe Fiestador găsești toate serviciile de care ai nevoie pentru evenimentul tău – Totul pe o Platformă Online.

Spor la pregătiri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *