Cum să alegi data potrivită pentru nunta ta

Posted on

Poate te gândești că alegerea datei în care vă sărbătoriți nunta ține doar de voi și eventual de disponibilitatea sălii de evenimente. Știm că și dacă astea ar fi singurele lucruri de care trebuie să țineți cont nu e neapărat ușor să găsiți data perfectă.

Ca să te asiguri că alegeți cea mai bună variantă pentru voi, ți-am pregătit mai jos o listă cu lucrurile la care să vă gândiți atunci când alegeți data nunții.

Programul de la job

De multe ori este greu să găsești loc în programul tău, și așa destul de încărcat, pentru alte activități care necesită atenție și timp, iar dacă nu ai luxul de a lucra de acasă și trebuie să respecți un orar fix, e cu atât mai complicat. Așa că atunci când începi să faci pregătirile de nuntă, și să te gândești la perioada în care ai vrea să se întâmple mult așteptatul eveniment, ține cont de programul pe care îl ai la muncă, poate chiar să dedici o zi sau două de concediu când acesta se apropie. Nu uita să ții cont să verifici și programul evenimentelor business, conferințelor și training-urilor deja programate ca să nu se suprapună. Suntem oameni, nu le putem face pe toate odată. 🙂

Planurile prietenilor și familiei

Din păcate șansele sunt mari ca nu toți cei pe care ți-i dorești lângă tine să poată să ajungă la nunta ta. Știm că o să le simțiți lipsa, dar e greu să se sincronizeze programul atâtor oameni dragi ție, și cu sinceră părere de rău, unii vor trebui să te refuze. Dar ca să fiți siguri că domnișoarele de onoare și cavalerii lor, familia și prietenii apropiați sunt lângă voi, consultați și programul lor înainte să alegeți data în care vă sărbătoriți bucuria. Nu o să scapi ușor dacă gașca ta de prietene/prieteni din copilărie nu e completă.

Cât durează pregătirile

Gândește-te din timp la un checklist cu lucrurile de care trebuie să te ocupi până la nuntă ca să nu te surprindă mulțimea de detalii care trebuie pregătite înainte de eveniment. Asta o să te ajute să estimezi cât mai corect timpul pe care trebuie să îl investești în organizare. În plus, dacă planifici lucrurile în avans, și calendarele invitaților tăi o să fie mai goale. Asigură-te că sunteți primii pe calendarele prietenilor voștri pentru că așa, sigur o să fie acolo în ziua bucuriei tale.

Disponibilitatea sălii de evenimente

Dacă știi exact unde vrei sa îți faci nunta și una dintre sălile din oraș ți-a intrat deja la suflet, dacă povestea lor se potrivește de minune cu povestea ta, atunci clar acesta e un aspect care trebuie luat în considerare de la început. Ține cont de faptul că locurile bune sunt la mare căutare și că s-ar putea ca datele disponibile să nu fie atât de multe pe cât îți imaginezi, așa că asigură-te că te ocupi din timp de asta și că pui și niște flexibilitate pe masa de discuții.

Pe platforma Fiestador ai în același loc oferte de la mai multe săli de evenimente. Intră pe Fiestador.ro și verifică ușor disponibilitatea locațiilor oferite de partenerii noștri.

Buget

Un aspect care s-ar putea să te intereseze și să influențeze data pe care o alegi pentru nunta ta este diferența dintre prețurile pe care sălile de evenimente le practică în funcție de sezon. Știm că sezonul călduros este prima alegere pentru majoritatea celor care își fac nunta, și de asemenea zilele de sâmbătă. Dar dacă vrei să adaugi puțină unicitate nunții tale și să se simtă puțin și la buget, poți opta pentru o nuntă frumoasă de iarnă, poți profita de culorile frumoase ale toamnei sau căsătoria voastră poate să înflorească în ritmul primăverii. Pentru oricare dintre variante ai opta, ține cont de felul în care se reflectă asupra bugetului, stabilește-ți prioritățile și alege data și în funcție de acest aspect.

Prognoza meteo

Puteri asupra vremii nu avem. Ce puteți face voi în schimb este să țineți cont de perioadele ploioase din an. În funcție de zonă, acestea se cam cunosc și pot să vă ofere o idee despre cum o să fie vremea, sau măcar aveți anii trecuți ca punct de referință. Iar dacă îți dorești o nuntă în aer liber, vremea este un element esențial. Dacă totuși pare că n-o să scăpați de ploaie, nu este un dezastru, vă puteți folosi de ocazie să faceți ceva original. Oferiți invitaților umbreluțe personalizate.

Sărbători

E important să luați în considerare sărbătorile pentru că de multe ori acestea vin cu propriile obiceiuri și în general oamenii își fac planuri în preajma sărbătorilor. În plus, n-ai vrea ca nunta ta sa împartă atenția cu nicio altă sărbătoare. Nunta voastră este singura sărbătoare care contează.

Alte nunți

Cu siguranță nu vrei ca nunta ta să se suprapună cu una dintre nunțile prietenilor tăi, așa că țineți cont de asta pentru că sigur vă doriți ca toți prietenii voștri să ia parte la bucuria voastră, și bineînțeles, și voi la a lor.

Știm că pare imposibil de găsit o dată potrivită când sunt atât de multe lucruri de care să ții cont, dar se poate. Tot ce trebuie să faceți este să vă îngrijiți din timp de acest aspect și satisfacția pe care o să o aveți atunci când toate lucrurile se leagă perfect într-o nuntă de vis și lipsită de griji va fi nemăsurată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *