Invitațiile de nuntă – de ce sunt încă relevante și cum să le folosești

Posted on

Să lăsăm un pic designul la o parte: Ajută-ți invitațiile de nuntă să te ajute. În acest articol vom trata aspectele pragmatice ale invitațiilor de nuntă.

Invitațiile clasice de nuntă au pornit prin a fi o parte foarte importantă în pregătirea inițială. Cu acces oarecum limitat la telefonie și fără acces la internet, bunicii noștri le foloseau fix pentru scopul lor principal: a le transmite prietenilor și rudelor toate detaliile semnificative legate de data nunții și de actorii principali din aceasta. Părinții mirilor (puși pe primul loc), mirii, nașii, dar și data exactă a nunții, adresa bisericii și adresa restaurantului.

Invitații răspundeau apoi tot prin poștă, confirmând sau infirmând prezența. Imaginează-ți cât de dificil era pentru organizatori și câtă muncă stătea în spatele procesului: găsește adresele tuturor celor pe care vrei să-i inviți, fă liste cu cei cărora le-ai trimis invitațiile, asigură-te că ai luat în considerare răspunsurile tuturor. Lucrurile erau mai simple dacă invitații locuiau în același oraș, dar nu cu mult.

Astăzi ai câteva opțiuni care nu numai că nu presupun atâta stres, dar îți vor și face viața mai ușoară. Poți trimite invitațiile și prin poștă, dar și prin email, și o să-ți vorbesc despre ce ai putea include în ambele.

Invitații trimise prin poștă

Aici lucrurile sunt simple, și nu are rost să te abați foarte mult de la tipar. Include numele gazdelor, numele voastre, data, orele pentru diferite activități (biserică, petrecere de după), precum și locurile unde vor avea loc evenimentele. Fă-o printr-un mesaj original, care să vă reprezinte.

Adaugă un plic și un cartonaș pe care invitații să-l poate trimită înapoi cu un răspuns. Fă-le viața mai simplă și lipește tu timbrul! Pe cartonaș poți lăsa câteva rânduri în care să se completeze numele celor care vin (sau refuză), precum și diverse opțiuni pe care ei le pot bifa. Deși răspunsurile le vei primi probabil telefonic sau prin email, este un gest frumos pe care invitații îl vor aprecia cu siguranță.

Aici poți include diverse variante de meniu, dar și o surpriză, cum ar fi câteva culori. Invitații vor selecta o culoare favorită, iar în ziua nunții pot primi mărturii în acea culoare. Adaugă o notă frumoasă de originalitate și importanță.

Cât despre alegerile de meniu, te ajută să afli dacă oaspeții au anumite preferințe. Dacă bunica ta este alergică la fructele de mare iar prietenii cei mai buni sunt vegetarieni, nu mai bine afli acum? Poți adapta meniul după răspunsurile lor, vei economisi bani și vei elimina un stres suplimentar din ziua ta specială.

Invitații trimise prin email

În cazul acestor invitații este important să iei în considerare că poate nu toți cei pe care vrei să-i ai aproape folosesc această formă de comunicare. Filtrează-i pe cei care au și decide dacă are sens să le trimiți și o invitație prin poștă: ar putea fi o amintire pentru ei, sau o complicație pentru tine.

Informațiile pe care trebuie să le incluzi sunt în mare parte aceleași, dar aici poți adăuga chiar și mai multe opțiuni. Cu o simplă căutare pe internet descoperi că poți folosi formulare personalizate, care îți vor centraliza răspunsurile automat.

Invitațiile trimise prin poștă sunt importante ca și ritual, atât pentru tine cât și pentru invitați. Sunt prima amintire pe care și-o vor face în legătură cu nunta voastră. Desigur, le poți livra și personal prietenilor apropiați, rudelor, colegilor de serviciu.

În invitațiile trimise prin email poți include mai multe informații și întrebări utile, ușurându-le procesul invitaților, și făcându-ți procesul de centralizare mai simplu.

Cele două tipuri nu se exclud reciproc – privește-le ca pe două ocazii diferite în a face încă o mică parte din nuntă complet unică și specială.

Indiferent de tipul de invitație trimis, nu uita să adaugi data limită la care trebuie să primești răspuns. Gândește-te dinainte ce alte întrebări te-ar putea ajuta să organizezi mai bine situația confirmărilor invitaților tăi, și nu trata invitațiile de nuntă ca pe o simplă formalitate demodată. Te pot ajuta foarte mult, așa că folosește-te de această ocazie.

Pentru nunta ta, la fel ca și celelalte elemente, și invitațiile pot spune o poveste frumoasă. Nu uita că invitația este primul cadru din filmul noii tale vieți.

Pe Fiestador.ro găsești toate serviciile de care ai nevoie pentru a-ți organiza propriul eveniment – într-un singur loc – pe o platformă online. Intră pe site și alege ce ți se potrivește! www.fiestador.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *