Fotografii, nu poze. Cum să selectezi fotograful ideal pentru nuntă

Posted on

Știi senzația pe care o ai atunci când surprinzi un moment superb? Un zâmbet ștrengar care e acolo doar pentru o clipă, bucuria celor dragi strânși în jurul unui cadou, cum reflexia luminii subliniază doar din acel unghi încheietura persoanei iubite, creând un curcubeu.

Treci aproape instantaneu prin următorul proces mental: Ce frumos ar fi dacă aș putea împărtăși cu ceilalți ce văd acum… Dar stai, pentru asta sunt camerele foto! O să fac o poză și o să le arăt tuturor!

Urmează apoi o ușoară dezamăgire: indiferent de cât de performantă e camera, este foarte greu de redat exact ce și cum vezi.

O fotografie reușită exprimă emoții în primul rând. Te ajută să-ți amintești exact cum te simțeai în momentul respectiv, sau să intri în atmosfera celor prezenți. Acesta este motivul principal pentru care e foarte importantă alegerea fotografului perfect pentru nunta voastră.

Știm cu toții pozele foarte bine regizate și încadrate, în care toată lumea zâmbește forțat și se simte inconfortabil. Nu transmit nimic și sunt cel mult un reminder că uite, și mătușa Nina a fost la nuntă. Ce strâmb stă!

Voi meritați mult mai mult de atât, și puteți găsi mai jos cele mai importante două aspecte în alegerea fotografului ideal pentru ziua cea mare.

  1. Ce fotografii vă plac și ce buget aveți?

Este prima întrebare la care trebuie să răspundeți. Probabil aveți deja în minte diferite fotografii superbe, găsite în albumele altor prieteni, pe Instagram sau Facebook. Ar fi util să faceți o listă cu cele care vă atrag cel mai mult, cu siguranță vor fi stiluri diferite.

Tot la punctul acesta trebuie să stabiliți și un buget aproximativ, și să vă gândiți exact care este minimul de care aveți nevoie: un album cu poze cu toți, făcute la începutul ceremoniei? Ar urma apoi instantanee surprinse de fotograf de-a lungul petrecerii. Vreți și un film? Odată stabilite aceste detalii, este mai simplu să adăugați în momentul în care luați legătura cu un fotograf.

  1. Luați legătura cu mai mulți fotografi

Toate fotografiile pe care le-ați admirat sunt totuși făcute de cineva. Iar acel cineva și-a lăsat watermarkul pe poză sau a primit credit în descriere. Faceți o listă cu cei care vă plac cel mai mult și încă o listă cu întrebările principale. Pe câteva le veți adresa lor, pe câteva chiar vouă. Sună destul de plictisitor, dar considerați tot procesul un joc și va fi minunat!

  • Ce prețuri are și ce servicii oferă?
  • Ce spun despre fotograf foștii clienți?
  • Vrem fotografii și când plecăm de acasă, și când ajungem în locul ceremoniei? E posibil să avem nevoie de o echipă de doi fotografi.
  • E din același oraș? E dispus să călătorească pentru două zile? Ce costuri suplimentare vor fi?

Acum puteți selecta fotograful chiar de pe Fiestador.ro, din secțiunea noastră de Foto & Video.

Odată ce ați ales marele câștigător, mai sunt doi pași pentru a definitiva procesul perfect. Aveți nevoie de un contract clar în care să fie specificate toate cererile fotografului, și toate lucrurile care depind de voi.

Mai rămâne doar să vizitați locul petrecerii, în cazul în care fotograful nu îl cunoaște, pentru a-l ajuta să se familiarizeze deja cu mediul în care va lucra.

Relaxați-vă, beți un pahar cu vin, veți avea niște poze minunate. Așa…  Ca voi, ca ziua voastră specială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *