Organizeaza un birthday party memorabil pentru copilul tau

Posted on

Pentru majoritatea copiilor, ziua de naștere este sărbătoarea lor preferată.

Și de ce n-ar fi?
Este o zi întru totul a lor și dedicată distracției care vine standard cu tort, baloane, cântat și cel mai important pentru ei, cadourile.

Până la vârsta aia când inevitabil vor frânge un pic inima părinților și încep să-și organizeze singuri zilele de naștere, putem profita de ocazie și să facem niște evenimente cu adevărat frumoase și cât mai distractive.

În continuare îți vom prezenta metodele noastre preferate pentru a organiza fiecare element cheie a unei petreceri cu copii și pe care și le vor aminti oricând cu zâmbetul pe buze.  

Câți copii și câți părinți să invităm

Copiii mici sunt plini de energie și capabili de nenumărate boacăne

Recomandarea noastră este să menții un număr cât mai ușor de supravegheat, iar dacă acest număr depășește 6 copii, ar fi bine să mai ai cel puțin 1 sau 2 părinți prezenți.

Nu doar îți vor ușura munca, dar o față familiară le dă copiilor un sentiment de siguranță.

Cum menținem copiii ocupați

Spontaneitatea este mereu distractivă, dar cu preșcolarii este mult mai ușor să ai un program bine definit.

Fiind vorba despre copii mici cărora trebuie să le menții atenția, cel mai bine este să le planifici niște activități scurte și distractive care să dureze între 10 și 20 de minute, dar evită activitățile unde copiii trebuie să-și aștepte rândul.

Recomandarile noastra sunt activitățile de creație, treasure hunt-uri, o pinata plină cu dulciuri sau chiar și un curs de obstacole care să-i obosească puțin pe cei care sunt mai neastâmpărați.

Lasă tortul mai spre final (vorbim și despre tort imediat).

Cât ar trebui să dureze petrecerea

La vârstele astea fragede, copiii au nivele de energie foarte diferite, iar mulți dintre ei încă au ore de somn după-masă, pe când alții sunt zglobii o zi întreagă.

Este important să stabilești un interval de timp împreună cu părinții celorlalți copii, astfel încât să ai fiesta dupa acel siesta și apoi să discutați și ora de plecare.

Mulți copii micuți nu sunt încă pregătiți să fie lăsați undeva fără părinții lor, dar cu cei care sunt trebuie planificată ora la care se va veni după ei, ideal cu un 10-15 minute înainte de finalul petrecerii.

Cum facem invitațiile

Invitațiile trebuie să includă toate informațiile despre locație, program, activități și ce presupun acestea (eventual și despre ce haine sau materiale ar trebui să aducă părinții pentru copiii lor).

Neapărat trebuiesc menționate toate detaliile despre mâncarea și dulciurile pe care le vei servi, ca să nu existe riscuri legate de alergii sau alte probleme similare.

Care ar fi locația ideala

Tradițional, cel mai obișnuit loc este la tine acasă unde știi că ai totul la îndemână și te poți ocupa rapid de orice problema eficient și fără prea multă bătaie de cap.

Dacă nu ai suficient spațiu acasă sau îți dorești o ambianță cu totul specială și nu ai timp să te ocupi de toate aspectele petrecerii, există mai multe opțiuni și servicii specializate pe care le găsești direct pe site-ul nostru.

Cum facem cu meniul

La fel ca și cu activitățile, încearcă să mergi pe soluții cât mai simple.

Copiii mai au tot felul de mofturi, dar ceea ce mănâncă în general nu-i deosebit de complicat și nici nu mănâncă ei prea mult, sunt preocupați cu jucatul, deci nu-ți fă probleme in legătură cu bugetul.

Poți adaugă un bar cu dulciuri care să fie făcute doar din ingrediente proaspete și naturale care să nu fie pline de zahăr sau coloranți artificiali. Partenerii noștrii îți pun la dispoziție un numar mare de opțiuni.

Ce facem cu decorul

Recomandarea noastră este să te gândești la o temă centrala pentru petrecerea copilașului tău.

Îi poți face o surpriză plăcută cu un decor inspirat din desenele sau eroii săi preferați, dar și aici poți face din munca asta o activitate faină în care să-i implici pe toți copiii sau chiar și pe părinții lor.

Și în sfârșit ajungem la tort.
După ce ai stabilit tema evenimentului, îți este și mult mai usor să găsești tortul perfect pe care-l poți face (sau comanda) și care la rândul său să reflecte tema petrecerii.

Ca exemplu, dacă copilului tău îi plac eroii din filmele Marvel, un tort în forma scutului lui Captain America le-ar aduce tuturor zâmbetul până la urechi.

Cum încheiem petrecerea

De obicei când vine ora închiderii, copiii mai vor să rămână se joace și n-au nici o intenție sa plece, încep negocierile alea cu “mami! hai încă 10 minute te roooog!” sau chiar și un pic de plâns.

Copiilor le plac cadourile așa că este o idee bună să le pregătești la toți invitații cate un pachețel de plecare drăguț cu o carte de colorat sau un set de plastilină, dar și cu ceva dulce.

Vei aduce un zâmbet copiilor dar și părinților care sigur vor avea un drum spre casă mult mai liniștit.

Cum facem cu cadourile primite

Cel mai distractiv moment pentru un copil este desfacerea cadourilor.

Este foarte important să faci puțin coaching cu copilul tău și să-i explici simplu și clar anumite chestii.

Unii copilași pot deveni geloși sau bosumflati fiindca n-au primit cadouri și ei!
Trebuie să-i explici copilului tău că cel mai bine este să deschideți cadourile după petrecere și să-i explici și de ce.

Dacă totuși deschideți cadourile cu toată lumea și soarta a fost să primească vreun cadou în duplicat, ar fi mai bine să nu anunte întregii lumi.

Ziua de naștere a copilului tău nu trebuie sa fie doar despre distracția celor mici, iar atunci când ne implicăm să facem ceva special pentru ei inevitabil suntem alături de ei în cel mai bun mod, adică suntem părinți și e ceva ceea ce o zi de naștere ținută într-un McDonald’s sau vreun simplu loc de joacă nu are cum să transmită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *