Idei creative pentru Nuntă: Învață cum să te folosești de flori si vegetație în moduri spectaculoase și neconvenționale

Posted on

Florile sunt nelipsite la o nuntă frumoasă, dar te-ai săturat de buchete peste buchete neinspirate.
Poate te gândești la o nunta în aer liber, dar e mult prea cald, locul nu-ți permite și nimeni nu-și dorește să fie bâzâit de toate insectele anotimpului. Ce e de făcut?

Am purtat o discuție cu un grup de arhitecți și mai jos îți prezentăm 4 idei inovative care te pot ajuta să abordezi “situația cu florile și natura” în moduri neașteptate și de ce nu, exotice.

  1. Pereți vii

Aceste instalații de la tavan până la podea, împodobite cu aranjamente florale pe care le poți asorta cu tema nunții tale se pot aranja în orice mod la care te-ai putea gândi.

O serie de pereți verzi exteriori îți pot defini întregul spațiu de nuntă, iar în momentul în care ai făcut primul pas spre interior ești întâmpinat de o nouă lume, una plină de flori, lumină, familie și prieteni.  

Interiorul acestui ‘’volum verde’’ se poate compartimenta astfel încât fiecare dintre spațiile importante (sala de mese, ringul de dans, masa mirilor și micile spații intime) să aibă o altă paletă de culori dată de aranjamentele florale de pe acestea.

Se pot instala în orice sală, atâta timp cât este suficient de încăpătoare și de preferință cât mai simplă, oferind contrast și frumusețe naturală într-un mediu urban.

 

  1. Corpuri de iluminat “verzi”

Știm că un astfel de party poate dura multe ore, iar lumina electrică directă ne obosește ochii suficient și la birou. Pentru a evita asta, știai că te poți juca cu lumina și ascunde elementele moderne (becuri, fire, LED-uri) astfel aducând un ton de naturalețe nuntii tale?

Corpurile de iluminat cu un abajur de frunze filtrează lumina ca și când se strecoară soarele printr-o livadă sau o pădure, lucru care transformă o sală plictisitoare într-o experiență demnă de povestit prietenilor.

Cu niște șiraguri de LED-uri sub tufișuri, poți schimba tonul fiecărui moment important de pe parcursul serii tale, schimbând culoarea întregului ansamblu sau chiar pe zone.

 

  1. Copaci și pomi fructiferi

Ți-ai imaginat vreodată cum ar putea fi o nuntă într-o livadă sau o pădure, dar nu ai o livadă sau o pădure la dispoziție?
Cu copaci sau pomi fructiferi în ghivece mari și albe ai putea aranja spațiile și punctele de interes exact așa cu ți-ai imaginat.


Acum că ai mesele și ringul de dans într-o adevărată livadă indoor, poți atârna ghirlande viu-colorate de la o creangă la alta ca să poți forma galerii florale prin care vă faceți drumul între spațiile importante, iar invitații tăi vor face poze încontinuu.

 

  1. Grădini suspendate

De când ai intrat pe ușa sălii ai fost întâmpinat cu mii de șiraguri lungi de flori delicate, suspendate de o platformă ușoară care adaugă o atmosferă magică oricărei nunți.

Partea frumoasă este că o astfel de instalație se poate monta la fel de ușor într-o încăpere albă și luminoasă, dar și într-un spațiu foarte întunecat, iluminarea făcându-se cu nenumărate LED-uri întrețesute cu șiragurile de flori ca și o ploaie aurie.

 


Atunci când îți planifici nunta, este o idee foarte bună să apelezi la oameni creativi (arhitecți, designeri) pentru a găsi soluții inovative, moderne și de multe ori mai puțin costisitoare decât ce ți-ar putea oferi organizatorii de nunți clasice.

În 2018 este mai simplu decât a fost vreodată să te folosești de soluții neconvenționale pentru evenimentele speciale din viața ta, dă-ți frâu liber creativității și fă-ți o nuntă despre care se va vorbi ani întregi!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *