Cum alegi muzica pentru evenimentul tău?

Posted on

Nimeni nu poate să aibă pretenția că știe mai bine decât tine ce îți dorești pentru evenimentul tău, dar putem în schimb să te ajutăm să îți dai tu seama ce îți dorești.

Sunt imens de multe aspecte la care trebuie să fii atent/ă atunci când planifici, lucruri pentru care nu te pregătește nimeni înainte să dai cu capul de ele.

Și pentru că fiecare dintre aceste aspecte este un subiect lung în sine, astăzi o să vorbim despre unul anume: muzica.

Nu o să alegem noi muzica în locul tău și nici nu o să expunem o istorie a muzicii în miniatură împreună cu un tratat de psihologie despre tipologiile umane și ce muzică se potrivește fiecăreia. În schimb, la sfârșitul acestui articol, și la începutul fiecărui eveniment o să știi ce întrebări să îți spui și la ce să fii atent/ă atunci când vine vorba de muzica pe care o alegi.

Și ca să luăm subiectul de la început propun să ne punem o întrebare la care deja s-a răspuns natural, pentru că niciunui eveniment nu îi lipsește muzica.

Așadar, de ce ai nevoie de muzică pentru evenimentul tău?

În momentul în care o încăpere este plină de oameni și toți vorbesc între ei, se crează un murmur care ajunge să devină deranjant sau stânjenitor pentru mulți dintre invitați. De aici lucrurile pot să meargă în două direcții: să se creeze un vacarm, adică invitații să își asume inconștient mediul și să devină și mai gălăgioși sau să se simtă stânjeniți de murmurul de voci și sunetele tacâmurilor și să scadă interacțiunile și confortul lor. Oricare dintre variante, nu ajută.

Așa că e necesar să ai muzică la evenimentul pe care îl organizezi, pentru că prin asta poți să creezi mai ușor atmosfera pe care ți-o dorești pentru invitații tăi.

Platforma Fiestador.ro îți oferă variante din care poți să alegi ceea ce se potrivește evenimentului tău .

Care este rolul muzicii în cadrul evenimentului tău?

Muzica este o unealtă excelentă care să te ajute să îți compui atmosfera evenimentului, sa creezi vibe-ul pe care vrei să-l transmiți oamenilor. Așadar prin muzica pe care o alegi și prin felul în care te folosești de ea poți să controlezi cât de tare vorbesc oamenii, cât de binedispuși sunt, poți să le oferi stări emoționale diverse, să îi inviți la dans, să îi scoți la party. Muzica e butonul de volum al evenimentului tău.

Ce urmărești să obții de la invitați prin muzica pe care le-o propui?

Construiește ce le oferi pentru că altfel e greu ca oamenii să se simtă bine dacă nu sunt introduși treptat în atmosferă. Fiecare persoană vine din propria lume și nu e ușor să lași problemele la ușă și să te simți bine automat. Folosește-te și de această resursă puternică pentru a-ți ajuta invitații să se relaxeze și să se simtă bine.

Cum să îți simți publicul tău atunci când pui muzică?

Știm, nu ești DJ, dar mai știm și că atunci când organizezi un eveniment trebuie să joci acest rol. Nu trebuie să alegi personal fiecare piesă și să alcătuiești tu minuțios playlist-ul, dar știm că trebuie să ai în vedere acest aspect, să te ocupi de el, și cel mai important, să înveți să te folosești de muzică pentru a obține evenimentul pe care ți-l dorești.

Când vine vorba de muzică, majoritatea oamenilor au fost educați de contextul în care au crescut și cultura muzicală este de cele mai multe ori cea care a fost cel mai la îndemână.

Evenimentul tău nu poate să revolve în jurul gusturilor tale exclusiv și nici în jurul gusturilor invitaților tăi. Invitații tăi vin la evenimentul organizat de tine și este responsabilitatea ta să creezi experiența și să le-o oferi. Trebuie să îi ghidezi prin evenimentul tău, iar muzica este prietenul tău cel mai bun când vine vorba despre asta. Muzica este un desfășurător al evenimentului și îți dă posibilitatea să controlezi ce se întâmplă într-un mod subtil și neintrusiv. Nu te-ai surprins niciodată dând din picior pe o piesă auzită într-un magazin? Nu ai auzit pe stradă, dintr-o mașină cu geamuri coborâte o piesă care apoi nu ți-a mai ieșit din cap toată ziua? Nu ți-a venit să dansezi pe o piesă din autobuz? Muzica te fură.

Ce muzică alegi?

Încearcă să ai grijă să nu pierzi din vedere care este specificul evenimentului tău și ce vrei să obții de la el. Folosește-te de muzica pe care o alegi în crearea ambientului perfect pentru ca evenimentul tău să își atingă succesul.

Alege din categoriile ”Muzică live” sau ”Dj & MC” de pe platforma Fiestador.ro muzica pentru invitații tăi pusă la dispoziție de partenerii noștri.

Nu uita scopul evenimentului, pentru că asta e ceea ce i-a adus împreună pe invitații tăi. Dacă e zi de naștere, scopul este ca prietenii să sărbătorească împreună și să se simtă bine. Dacă e eveniment corporate, scopul este o comunicare plăcută între parteneri de afaceri într-un mediu relaxant. Dacă e nuntă, scopul este să fim alături și să ne bucurăm împreună cu cei care își jură că se iubesc.

Muzica pe care o alegi nu e muzica pe care o asculți acasă, nu e artistul preferat, nu e muzica pe care o ascultă invitații tăi în mașină, nu e ”La mulți ani!”-ul tradițional, ci e muzica evenimentului tău.

Asumă-ți să le oferi oamenilor prezenți o experiență prin muzica pe care le-o propui, și nu doar sunete care să acopere murmurul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *